Duurzame verpakkingen van het Italiaanse inKarta

2022-04-29 17:50:53 By : Ms. Osakadental Liang

“We worden allemaal geconfronteerd met milieuverontreiniging. We zijn met z'n allen verantwoordelijk en daarom leveren ook wij onze bijdrage ten aanzien van de vermindering hiervan. Wij doen dit door netwerken op te zetten en mensen bewust te maken van het belang van het behoud van de natuur en het milieu. Het produceren van duurzame plasticvrije verpakkingen in de groenten- en fruitsector is onze bijdrage, het meest concrete antwoord dat we kunnen geven”, zegt Giuseppe Merloni, directeur van het Italiaanse inKarta.

“Verpakkingen op basis van fossiele brandstoffen voor levensmiddelen, met name in de sector groenten en fruit, zijn een realiteit waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Dit leidt tot tonnen aan afval die in het milieu terechtkomen.” “De meeste van deze materialen zijn gelamineerd en kunnen niet worden gerecycleerd. De rest zijn monomaterialen (PP, PET, PE, HDPE, PS, PVC), die, wanneer ze niet naar behoren worden gerecycleerd, veel vervuiling veroorzaken, aangezien ze bijna onverwoestbaar zijn. Vaak brokkelen deze af tot microplastics die reeds deel zijn gaan uitmaken van de menselijke voedselketen, met gezondheidsproblemen en enorme gezondheidskosten tot gevolg. Daarom is de overstap naar duurzame verpakkingen een noodzaak.”

“De Europese Gemeenschap heeft strenge voorschriften uitgevaardigd om de lucht-, water- en bodemverontreiniging tot nul te reduceren. In ons geval moeten de op de markt gebrachte flexibele verpakkingen ecologisch duurzaam, recycleerbaar, biologisch afbreekbaar/composteerbaar zijn (European New Green Deal). Helaas gaan de grote multinationals nog steeds door met de productie en verkoop van plastic. De meest deugdzame bedrijven produceren RPET (gerecycleerd PET). Helaas zijn er ook velen die nog gebruik maken van laminaten, pseudo-groene materialen die kunststoffen verbergen waardoor ze onherkenbaar worden, niet recycleerbaar zijn, of alleen recycleerbaar zijn in industriële omgevingen, via circuits die niet bestaan. En dan zijn er nog bedrijven die hun toevlucht nemen tot zogeheten 'green washing', of wel een ecologische houding die slechts een façade is.”

“Inkarta verkoopt dagelijks flexibele verpakkingen voor verse, gedroogde en diepgevroren groenten en fruit. Wij zijn de uitdaging aangegaan en hebben beslissingen genomen om een duurzaam, recycleerbaar, plasticvrij gecertificeerd materiaal te verkrijgen, om de gezondheid van de planeet en de mens te vrijwaren. Onze verpakking werd gecreëerd als een duurzaam alternatief en is technologisch geavanceerder dan alle op fossiele brandstoffen gebaseerde flexibele netten, film of gemengde verpakkingen.”

De InKarta-verpakking is gemaakt van papier en cellulosehydraat, 's werelds beste plantaardige materiaal voor transparante doeleinden. Het is volledig wegwerpbaar in het papiercircuit, gemaakt van grondstoffen verkregen uit hernieuwbare bronnen gecertificeerd door FSC. Al het papier is recycleerbaar voor het geval het in zee terechtkomt en is gecertificeerd biologisch afbreekbaar en composteerbaar. “Onze verpakking bevordert ook een microklimaat in de zak, waardoor de houdbaarheid van de gewassen erin aanzienlijk wordt verlengd. Onze papieroplossing vormt ook een barrière tegen UV-stralen, die de bron zijn van oxidatie en vergroening van veel producten, zoals bijvoorbeeld aardappelen.”

Selenella aardappelen in een verpakking van InKarta

Het is een ideale verpakking voor groenten en fruit van 0 tot 2,5 kg, omdat het ademend is. De consistentie van het papier vormt een natuurlijke barrière tegen de verspreiding van bacteriën/virussen en oxidatie door UV-stralen. De poreusheid creëert een ideaal microklimaat voor het behoud van de versheid en de verlenging van de houdbaarheid van het product. De verpakking is gecertificeerd met de volgende labels: FSC, Aticelca 501/20 (klasse A en W.M.U.13-10-2020), Certified waterbasis Din Certco EN 13342:2006-08, Certified TUV TA8021601615), Certified Home composteerbaar cellulosehydraat.

“Het NoW technologiepapier van Policarta AFC is thermisch verzegelbaar en bedrukbaar met gecertificeerde materialen op waterbasis, en kan worden gebruikt op bestaande machines voor thermisch verzegelen van staafverpakkingen. Wij gebruiken kraftpapier uit FSC-gecertificeerde bossen, die tijdens de groeifase kooldioxide omzetten in zuurstof, als gevolg van fotosynthese door chlorofyl. Geproduceerd in een circulaire 0-residu economie, is de deugdelijkheid ervan ook gecertificeerd door Enea”, besluit Merloni.

Voor meer informatie: Giuseppe Merloni +39 335 7220145   inKarta srl Via Primo D'Altri 259 47522 Cesena (FC) - Italië +39 0547 600819 giuseppemerloni@gmail.com  www.inkartasrl.eu 

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.